Tort cu crema de cocos și caramel

Când vine vorba de ceva dulce atunci sunt foarte nehotărâta însă mereu aleg sa fac ceva nou și cu un gust aparte. De ceva timp nu am mai făcut un desert cu nuca de cocos asa ca era și timpul sa o pun în valoare. Rezultatul este unul divin, caramel și putina ciocolata o crema fina de cocos, pe cuvântul meu ca merita sa îl încercați.

Ingrediente
Blat 28 cm
7 oua
7 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri nuca de cocos
2 linguri apa rece

Crema
500 ml lapte
3 galbenusuri
200 gr zahar
100 gr nuca de cocos
1 lingura amidon alumentar
500 ml frișcă

Caramel cu ciocolata
110 gr zahar
60 ml apa
50 gr ciocolata neagra
50 gr unt

SOROP
200 gr zahar
200 apa

Caramel glazura
220 gr zahar
100 ml apa
70 gr unt
70 ml frisca
Rezulta un caramel destul de legat și consistent trebuie lucrat rapid, o sa mai insist asupra lui cu modificări!

Mod de preparare

Blatul se prepara ca un pandișpan, se separa albușurile de gălbenuș, acestea se bat spuma, se dauga câte o lingura de zahar și apa, apoi pe rand gălbenușurile iar la final faina, câte o lingura pana cand o incorporam toată cantitatea și nuca de cocos. Se toarnă compoziția în tava și se coace la 180 C timp de 40 min sau pana când trece testul scobitori. Se lasă să se răcească.

Sirop
Se pune într-o craticioara cu find dublu zaharul la caramelizat, când capata o culoare caramel se adaugă apa. Atenție sa nu va ardeți de la aburi! Se lasă pe foc pana se topește zaharul.

Crema de cocos.
Se pune laptele într-o oala cu fund dublu pe foc, gălbenușurile se mixează cu zaharul Apoi se adaugă amidonul și o lingura de lapte rece. Se toarnă laptele cald peste gălbenușuri pana aducem la aceeași temperatura apoi punem pe foc pana da în clocot, se amesteca continuu, se adaugă și nuca de cocos și se ia de pe foc. Se acoperă cu o folie crema pana la racire. Gelatina se hidratează apoi se topește pe baie de apa se încorporează în crema de cocos.
 Frișcă se bate bine apoi se amesteca cu crema de cocos.

Caramel cu ciocolata
Se pune la caramelizat zaharul când capata o culoare aurie se adaugă apa și se lasă să fiarbă pana se topește se 8a de pe foc se adaugă untul și ciocolata și se amesteca bine. După răcire rezulta un caramel cu gust de ciocolata care curge dar destul de legat.

Caramel pentru glazura. Se procedează ca în etapa de mai sus cu excepția ca se adaugă frișcă.

Asamblare.
Blatul se tăiș în trei. Într-un inel detașabil așezăm primul blat insiropam, o cantitate din crema apoi caramel cu ciocolata, urmează iarăși blat, crema, caramel cu ciocolata și la final blat. Se da la frigider pentru câteva ore, după care se scoate inelul se acoperă cu crema rămasă și se îmbracă în caramel.

Am ornat cu ce am avut în casa iar laturile sunt îmbrăcate în pesmet de turta dulce.

Spor la bunătăți!

Comentarii