Tort medovic, tort cu miere varianta rapida

Tort medovic, varianta rapida sau moderna cum vreți să ai spuneti.
Tortul medovic in traducere tort cu miere, este un tort rusesc foarte apreciat și cunoscut în țările foste URSS. Varianta clasica este cu multe foi și smântână acra rețetă o găsiți Aici varianta noua e cu blat turnat.Ce am modificat la aceasta rețetă a fost să înlocuiesc smântână acra cu mascarpone (îl aveam in frigider și neapărat trebuia să fac ceva ) dar puteți încerca cu smântână acra și sigur nu veți regreta.

Ieri
Acest tort l am făcut pentru aniversarea căsniciei 😀







Ingrediente

Tava diametru 20 cm

3oua
150 Gr miere
100gr smântână
100 Gr unt
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță praf de copt
250 Gr faina

Crema
250 Gr mascarpone
350 ml  smântână pentru frișcă 
70 Gr zahar


Mod de preparare
Se pune la bain marie Intr un vas cu pereții înalți, mierea cu zaharul, când s-au topit acesta se adaugă bicarbonatul, se amesteca continuu, compoziția își va dubla volumul. Se amesteca până compoziția capătă o culoare caramel, atunci se adaugă untul topit și se ia de pe foc. Se adaugă câte un ou amestecând bine după fiecare iar la final faina amestecata cu praf de copt. Se dă la cuptor la 160 c timp de 45 min. Se face testul cu scobitoarea.
Când e gata blatul se scoate din tava și se lasă să se răcească după care se taie trei felii.

Crema, se mixează frișcă până când devine o crema aetrata, se așa mascarpone și se mixează bine la final zaharul și mixam puțin. 

Se așează într-o farfurie sau tava specială pentru tort inelul detașabil se pune un blat, crema, blat crema și iarăși blat.

Înainte de a pune crema se oprește câteva linguri pentru decor, eu am folosi 4 linguri de crema.

Comentarii