Dulceata si gem de capsuni







Ingrediente
-5 kg capsuni
-5 kg zahar
-4 lamai


Mod de preparare
Cantitatea de capsuni este cea care am folosit-o eu, ideea e ca atunci cand faceti sa puneti 1 la 1 .


Capsunile se spala se rup coditele si se pun intr-un vas in care va fierbe, apoi punem zaharul , se lasa asa pana cand se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se pun la fiert la foc mic si se adauga zeama de la lamaie.La fiert sa strange spuma.

Pentru dulceata se fierb in trei reprize de cate 5-7 min. Se fierb 5-7 min se lasa sa se raceasca apoi iar fierb si tot asa. Se face proba pe o farfurie  se lasa sa se raceasca un pic si apoi se picura; daca stopii de dulceata raman ca o roua( nu se imprastie) e gata. Se pune dulceata in borcane curate, se capseaza bine.

Pentru gem. Se lasa sa fiarba mai mult in functie de capsuni, la mine au fiert ~ 1h si 15min; am facut proba pe o farfurie am luat un pic din gem si am lasat sa se raceasca daca e bine legata si groasa e gata.

Comentarii

Trimiteți un comentariu