Prajitura frageda cu mere

Astazi prima zi a lunii octombrie, imi aduce aminte de cazari la camine, de prima zi de faculate, de soare, dar astazi ...mhh urata...ploua si e frig...ce ziceti de o prajitura cu mere sa ne lumineze fetele un pic, si o cana cu ceai ? O prajitura foarte buna,  usor de realizat si de sezon...






Ingrediente
600 g faina alba,
200 g unt ,
150 g zahar tos pentru foi,
1 ou,
1 plic praf de copt,
3 linguri de smantana,
2 kg mere,
zahar si scortisoara dupa gust,
un praf de sare

Mod de preparare

Cuartam merele de coaja la dam prin razatoarea mare sau robot si le calim intr-o tigaie cu putin unt si zahar pana cand se formeaza o pasta, nu uitati sa adaugati la urma si scortisoara si lasam sa se raceasca.
Pregatim blatul astfel: framantam un alaut din faina unt rece, zahar, ou , smantana si praf de copt, e genul de alat asemanator cu cel de tarte  fupa care impartim alatul in doua. Se indinde o foaie din prima parte de alaut se aseaza in tava punem merele si cea de a doua foaie.


 Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor pentru 40 min la foc mediu, la mine treapta 3 -180 C.



Cand e rece se serveste.

Sursa reteta bucataras.ro

Comentarii

  1. Imi plac mult prajiturile cu mereu, mai ales in sezonul rece imi place sa le si pregatesc mai des. Pup!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu