Saramură de pui (pulpe de pui)

Sunt o mare fana a sa ramurii fie ea de peste sau de pui nu refuz niciodată a doua farfurie. Pe lingă faptul ca se face rapid este o bunătate. Pentru 2 porții am folosit



-1 pulpa întreaga de pui cca 500 gr
1 ardei kapia
1 ardei gras
2 ramuri cimbru
2 roșii
Sare
Piper
4 căței de usturoi

Mod de preparare

Pulpa de pui era destul de mare asa ca au ieșit 2 porții de carne generoase , carnea scoasa de pe os și adusa cu ajutorul cuțitului la aceeași grosime. Se condimenteaza pe ambele părți cu sare, piper (eu am folosit un mic preparat de mine din pătrunjel, mărar  coriandru și oregano) se lasă 30 min sa își ia gust apoi se fac pe grătar.
Rosiile se coc pe grătar alături de carne. Ardeiul și kapia se coc pe flacără apoi se curata și se taie fâșii. Roșiile se tatie bucăți mici când sunt gata.
Se pune apa la fiert  undeva 300 ml când da în clocot se adaugă ardeiul, kapia, roșiile, sare, piper și carnea, se lasă să dea câteva clocote, de adauga cimbrul, usturoiul și se ia de pe foc.
Se servește alături de mămăliguță.

Pofta bună!

Comentarii