Tagliatelle cu ton și capere

Îmi plac rețetele simple mai ales atunci când nu dispun de timp. Ce poate fi mai simplu decât prepararea pastelor, sunt atât de versatile și atât de delicioase.  Pentru prepararea lor nu necesita prea multa experienta în bucătărie, asa ca dacă sunteți un începător în ale gătitului sigur nu veți da greș cu aceasta reteta.


Ingrediente
2 persoane
400 gr tagliatelle
1 conservă ton în ulei
1 lingura capere în sard
1 ceapă
3 catei de usturoi
50 gr parmezan
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare
Se pune apa la fiert ~3liri și o lingura de sare, când fierbe se adaugă tagliatelle și se prepara după instrucțiunile de pe ambalaj.

Se încinge uleiul și se adaugă ceapa tăiată solzișori și usturoiul felii, sa călește pana devine sticlos, apoi se adaugă tonul și caperele spălate de excesul de sare.

Se lasă câteva min la foc mic apoi se adaugă tagliatelle și un sfert de polonic de apa in care au fiert.

Se lasă pe foc 1-2 min apoi se oprește focul. Se adaugă parmezan ras și se servește ch pofta.

Comentarii