Pulpa de miel cu sos de busuioc

O rețetă ce a așteptat ceva timp sa o pulbic🤗 și pentru ca se apropie sărbătorile pascale e binevenita și sper ca de ajutor.
(PS. Poza a fost editata după vechiul blog funcțional dealtfel însă fb nu îl accepta nu știu din ce motive astfel ca blogul și-a schimbat denumirea în retetepentrufamilie.blogspot.com

Ingrediente
1 pulpa de miel
Sare
Piper
Busuioc verde o mana zdravănă
Ulei de măsline 100 ml
1 linguriță de Boia afumata
Usturoi verde o legătură 4 - 5 fire sau uscat

Garnitura am folosit pastai

Mod de preparare

Sa pregătești o pulpa de miel nu e un lucru greu, îți trebuie câteva ingrediente ceva timp pentru marinare și gătire, un cuptor.

Se face sosul cu care v-om marina carnea. Într-un robot punem toate ingredientele și mixam pana obținem o pasta. Cu aceasta ungem pulpa de miel, după care o dam la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Încingem cuptorul la 180 C și punem pulpa de miel, în tava eu obișnuiesc sa pun o capatana de usturoi tăiată în doua și o ceapa în 4, mai târziu când v-a fi gata pulpa le voi folosi la sos. Acoperim tava cu folie și lăsăm pentru aproximativ 15 min la 180 C apoi reducem focul și dam la 150 C pentru 2 ore. Carnea v-a lasă apa deci nu e necesar sa adăugați, dacă nu sunteți convinși adăugați 50.ml apa în tava dar nu mai mult. După o ora și jumătate puteți verifica carnea dacă e gata o lăsat descoperita pentru încă 20 min la 180 cât sa se rumenească.

Din zeama obținută de la carne, usturoi și ceapa facem un sos, trecem prin sită ce e în tava și iată un sos delicios.

Se servește alături de legume sote, cartofi, salate.

Comentarii