Tarta cu blat pufos și crema de lămâie

Un desert este mereu apreciat  iar dacă este cu lămâie la sigur mulțumești și mofturoși  este Light  parfumat și pufos de delicios








Ingrediente
Blat pufos
2 oua
100 gr zahar
100 ml ulei
160 gr smântână
2 cești de faina
1 praf de copt
Coaja de la o lămâie

Crema
400 ml lapte
1 gălbenuș de ou
100 gr zahar
2 linguri de amidon
Zeama de la o lămâie
250 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Blat
Se mizează ouăle cu zaharul pana își dublează volumul  apoi adăugăm smântână și uleiul și mixam iarasi, la final incorporam faina și praful de copt. Coacem în forma de tarta pentru 25 min la 180 Csau pana trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm sa se răcească.

Crema
Se pune într-o oala lapte cu zaharul la foc mediu, galbenusul se amesteca cu o lingura de zahar și amidon, se adaugă câteva linguri de lapte rece se amesteca după care toată compoziția se adaugă peste lapte. Se amesteca în lapte pana când obținem o crema și neapărat sa dea în clocot. Se ia de pe foc, se adaugă zeama de lămâie, se amesteca bine apoi se acoperă și se lasă să se răcească.
Frisca se bate pana se tine în castron după care se amesteca cu crema de lămâie răcită.

Dacă aveți poș puteți sa va jucați la decorarea tartei, dacă nu adăugați grema peste tarta și dați la frigider pentru o ora.












Comentarii