Friptura de miel cu pesto de leurda

Cum în perioada aceasta a se gătește carne de miel și fiecare gospodina are o rețetă de friptura atunci va propun sa încercați și o
rețetă simpla de friptura de miel. Succesul este garantat. 
Singura partedificila ar fi sa îl puneți la marinat 2 zile. (pentru pulpa de oaie se lasă 3 zile la marinat) 



Ingrediente 
-1 pulpa de miel
-1legatura leurda
100 ml ulei de măsline 
Sare
2 linguri de parmezan 
 Pentru marinata :
-boia afumata 1 linguriță 
-maghiran jumătate de lingurita
-oregano jumătate de lingurita
-busuioc jumătate de lingurita
2 linguri ulei de măsline
-menta uscata jumătate de lingurita
Sare
Piper

200 ml vin rosu am folosit 
1 ceapa mare


Garnitura :pastai

Mod de preparare 

Se amesteca ingredientele pentru marinata și se condimentează carnea. Se așează într-o tava și se da la frigider pentru 2 zile. Carnea trebuie sa fie bine unsa cu ulei și condimente. Se poate lasa și o zi bineînțeles însă eu prefer 2 din motiv ca se patrund bine aromele. În ziua când preparam carnea, se scoate din frigider și se unge cu pesto de leurda. 
Preparare pesto : se spala leurda și se șterge bine de apa apoi se pun toate ingredientele în robot. Se mixează pana când obținem o pasta. 
Ungem carnea cu peste și o mai lăsăm 2, 3 ore la frigider. 

Se încălzește cuptorul la 180C și punem tava cu carne, nu înainte de a turna vinul și pune ceapa tăiată în patru. Se acoperă cu folie și se coace la foc mic 160 C timp de o ora - 1:30 când e pătrunsa și frageda se scoate folia și se lasă încă 30 min pentru a se rumeni. 

! Folosesc cuptor pe gaz , fără ventilație. 

! Garnitura de păstăi am preparat-o rapid adăugând păstăile împreună cu carnea în ultimele 30 de min de gătire. 



Comentarii