Savarina din cozonac

Ce faci când ai un cozonac(tip panetone) de casa și nimeni nu îl mai vrea? O prăjitură mega delicioasa care dispare într-o clipita 😋 sa va spun ca se face în 10 minute 😀🤗?
E un gen de savarina, cu aroma de menta și căpșuni 😋
Se poate face desigur și din cozonac clasic cu umplutura vedeți Aici sau o înghețată prăjită vedeți Aici

Voi cum reciclați cozonacul? Aștept idei 😋








Ingrediente
1 cozonac copt în forma de tort diametru 16 cm
150 ml apa
100 gr zahar
Esenta menta
200 gr smantana 20%
250 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
Căpșuni

Mod de preparare

Cozonacul se taie în 2 sau 3 cum e cazul meu, partea de sus nu am pus-o pentru ca s-a mâncat 😂
Se face un sirop din 100 gr zahar și 150 apa, se lasă să fiarbă 2 min apoi se lasă la răcit. Se adaugă Esenta. Eu folosesc dr. Oetker Esenta de menta America, e mai scumpa dar merita toți banii, câteva picături și obții o crema sau sirop parfumat.
Se amesteca smantana cu mascarpone și zaharul.

Asamblare.

Se insiropeaza prima felie de cozonac se pune o parte din crema, apoi felii de căpșuni, a doua bucata de cozonac, siropul și restul de crema. Se ornează după preferința.




Comentarii