Prăjitură cu caise

Eh când vine pofta de dulce și ai în frigider doua blaturi de tort care așteaptă sa fie valorificate... Am făcut o prăjituri a mega delicioasa cum zice cel mic 😅 cu caise și iaurt, preparare crema 15 min.  Dacă aveți blatul deja făcut e o joaca de copil dacă nu haideți la treaba 😎 ce ne trebuie :










Blat 18 cm diametru
3 oua
2 linguri faina
1 lingura cacao
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat

Crema
300 gr iaurt
200 ml frișcă
6 caise mari + 2decor optional
100 gr zahar dacă vreți mai dulce 120gr
1 plic gelatina

Mod de preparare

Blat rețetă o găsiți aici pe adresa vechiului blog
Cât se coace blatul facem un sirop din 100 gr zahar și 150 apa. Când este rece adăugăm câțiva stropi de esență de menta.

Bun... crema se pregătește foarte rapid doar sa aveți toate ingredientele la îndemână.
Gelatina se pune la hidratat conform indicațiilor de pe plic. Între timp tăiem cuburi doua caise, 4 le facem piure cu ajutorul robotului vertical, turnam piureul într - o cratiță cu fund dublu și adăugăm zaharul, lăsăm sa dea câteva clocote apoi luam de pe foc. Turnam compoziția într-o farfurie, peste punem gelatina hidratata și amestecam. Frișcă o batem pana sta tapana 😂 amestecam caisele cu puțin iaurt sa aducem la același temperatura apoi cu toată cantitatea, după care amestecam compoziția de iaurt cu frișcă.

Pe o farfurie așezăm inelul de la tava în care am copt blatul punem blatul care l-am tăiat în doua, sirop și jumate din crema, apoi adăugăm caisele tăiate cuburi pe toată suprafata cremei și restul de crema. Peste daugam cealaltă jumătate de blat si sitop. Se da la frigider pentru 2 ore sau pana când e întărită crema.

La decor am folosit putina frișcă bătută și caise.

Comentarii