Muschiulet de porc cu busuioc și salata de sfecla roșie


Când vreau sa pregătesc o masa delicioasa și rapidă cu carne atunci apelez la muschiuletul de porc, are carnea frageda iar daca o pregătești corespunzător atunci devine un viciu 😁





Ingrediente
1 mușchi de porc
- o mână frunze de busuioc
4 linguri de ulei de măsline
2 căței de usturoi
Sare,piper
O linguriță boia afumată

Garnitura
3 sfecle medii fierte sau coapte
- jumate linguriță zahăr sau după gust
Sare după gust
Jumătate linguriță coriandru boabe măcinat
Piper
2-3 linguri ulei
1-2 linguri oțet balsamic
Cantitățile variază în funcție de gustul fiecăruia și dimensiunile sfeclei roșii

Mod de preparare


Muschiuletul de porc se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se pune la robot busuiocul,  uleiul si usturoiul si se mixeaza pana obtineti o pasta. Cu pasta obtinuta se unge muschiuletul de porc, se condimentează cu boia afumată aproximativ jumătate de linguriță .Se lasa sa se odihneasca carnea si sa se patrunda aromele pentru 1 ora. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti mushiuletul pe toate partile, fara capac! aproximativ cate 3 min pe fiecare parte . (Eu l-am tăiat fiindcă nu îmi încăpea în tigaie)Muschiuletul  trebuie sa fie frumos rumenit. Se transfera intr-o tava pentru cuptor si se da la cuptor pentru 8-10 min. La 220 -250C
 Dupa care se scoate se acopera cu o folie se aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de 10 min.

Garnitura: sfecla coapta se curata de coaja și se taie cuburi, se condimentează cu sare, piper, zahar, coriandru după care se adaugă ulei și oțet. 

Aputeți gusta și adapta salata după gustul dumneavoastră.

Se servește muschiuletul tăiat felii alături de salata.

Eu toamna pregătesc salata de sfecla și o pun in frigider tine foarte bine câteva zile, suplimentând cantitatea de oțet.

Comentarii