Chifteluțe cu sos gătite in cuptor

Daca nu va plac prăjelile dar va plac chiftelele atunci acesta este rețeta ideală. Se gătesc integral in cuptor, atât partea cu prăjitul cât și partea cu sosul.

Pentru a prepara aceste gustosenii,( apropo nu se usucă, ies pufoase), urmați rețeta.





Ingrediente
11 chiftele depinde cat de mari le modelați
300 Gr carne tocata amestec
1 cartof mediu
1 ceapa mica
4 căței de usturoi
Sare, piper
1 ou
Jumătate linguriță cimbru
Un vârf lingura bicarbonat. Stins cu zeama de lămâie
Ulei 4 linguri

Pentru sos
600 ml suc de roșii
1 foaie de dafin
Sare
5 căței de preparare

Mod de preparare

Curățăm cartoful de coaja îl spălăm și îl dăm prin răzătoarea mică apoi il stoarcem bine de zeama. Ceapa curățată o tocăm mărunt, iar usturoiul îl zdrobim.

Carnea tocata se amesteca cu cartof, ceapa, usturoi, ou, sare, piper, cimbru, bicarbonat stins și se dă deoparte pentru 30 min. Intre timp se patrund aromele.

Intr-o tava yena sau orice tava de cuptor se toarnă ulei, cu mâinile unse cu ulei se modelează chifteluțe după care dam tava la cuptor încălzit la 200C.  După 15 min întoarcem chifteluțele. Când s-au rumenit pe ambele părți se toarnă sucul de roșii, se adaugă foaia de dafin și sare după gust. Se lasă în cuptor pe jumătate de oră.
Intre timp zeama scade și se obține un sos delicios, la final se adaugă usturoiul.

Am servit alaturi de cartofi piure.

Pofta buna bai spor la gătit !




Comentarii