Ciorba a la grec

Pentru zilele răcoroase este o ciorba ideala, cu ceva calorii ,.dar cine le mai pune la socoteală când e atât de bună.

Se face rapid, eu mereu aleg varianta ușoară, după cum ați văzut deja, dau legume prin răzătoare și în acest mod scurtez timpul de gătire.




Ingrediente
- un piept pui de țară și două pulpe
- 2 morcovi
1 rădăcina pătrunjel
- 1 rădăcina pastarnac
- 1 felie de țelină
- o ceapa
3 litri apa
70 Gr orez
300 Gr smântână +3 gălbenușuri
1 lămâie
sare

Mod de preparare

După cum știți deja eu prefer sa las carnea in apa cu sare, apa cat sa o acopere cu o lingura de sare, pentru două ore, daca nu aveți timp puteți omite acest pas. Apoi pun carnea la fiert și spumez de cate ori este nevoie.

Cât fierbe carnea pregătesc legumele, le curat, le spăl apoi le dau prin răzătoarea mare. Ceapa o las întreaga.

Când este aproape gata carnea adaug ceapa și o las sa fiarbă iar în momentul când este moale carnea adaug legumele, orezul  spălat .

Amestec smântâna cu ouăle și puțină sare și torn cate un polonic de zeama fierbinte peste amestec, aduc smântână la tperatura ciorbei apoi torn amestecul de smântână in oala și o iau de pe foc.

Se servește cu patrunjel tocat și acrita cu lămâie.

Pofta buna!


Comentarii