Iepure la tigaie, cel mai simplu mod de a gati iepure

Da, da știu multi o sa strâmbați din nas, o sa suspinați că o așa mica făptură a ajuns in tigaia mea 😬. E o cărniță cumpărată de la supermarket, pe care o ador, nu că m-aș da in laturi după una de curte dar cărniță aia e o raritate și o  cataloghez la capitalul delicatesa 🤪

Hehe și uite așa cu o bucata iepure poți gati o masa delicioasa, fără prea multe bătăi de cap.






Ingrediente
Un iepure
200 ml apa
4 linguri ulei
O tura mica cimbru
Sare, piper

Garnitura salata de rucola și sfecla roșie coapta
2 bucăți sfecla roșie mărimi potrivite
O cutie rucola
Otet balsamic sau simplu de mere
Sare, piper
Ulei de măsline

Mod de preparare

 Sfecla se spala si se pune într-o tavă la copt in cuptor la 180C

Carnea de iepure mereu o pârlesc(la flacără aragazului ard puful daca este de pe bucățile de carne, apoi o spăl bine. După care porționezi carnea.

In tigaie torn aproximativ 4 linguri de ulei și adaug carnea după care pun apa și dau la foc mediu până începe să fiarbă apoi la foc mic. După jumătate de oră adaug sare, piper, cimbru și mai las sa fiarbă încă jumătate de oră, verific carnea apoi, daca este gata dau capacul deoparte și las sa se evapore apa și apoi să se rumenească ușor bucățile de carne , daca nu mai las sa fiarbă cat e necesar.

Sfecla se coace in jur de o ora, timp suficient sa se facă și carnea, după care se curăță și se taie cuburi.

Peste rucola spălată și scursă bine de apa se adaugă sfecla, oțet, ulei ,sare și piper.

! De obicei coc mai multa sfecla o data o tai și o pun in borcan cu preț, ulei, sare, piper și zahar, o pun in borcan. Tine foarte bine la frigider.

Comentarii