Pentru începători in ale prajiturilor va prezint o rețetă simplă și ușor de pregătit de tort. Ingrediente puține, rezultat garantat!
Țineți cont doar, pentru un gust desăvârșit cumpărați ingrediente de calitate.
Pentru un tort de 18 cm diametrul
3oua
3 linguri zahar
3 linguri de faina
Crema
400 Gr iaurt grecesc
200 ml smântână pentru frișcă 30%
100 /160 Gr zahar diferă cantitatea după gustul fiecăruia, eu acum pun mai puțin pentru că strumfita gusta și ea
1 plic gelatina
Sirop
100 Gr zahar
150 ml apa
Esența de vanilie
Mod de preparare
Pentru blat urmați indicațiile din link Blat simplu.
Crema
Se amesteca iaurtul, eu îl prefer pe cel grecesc de 10% cu zaharul, frișcă se bate, dar atenție sa nu o bateți prea mult sa o transformați în unt.
Gelatina se pune la hidratat cu 70 ml apa apoi se topește la bain marie.
Se adaugă câte o lingură de iaurt peste gelatina topita ,până aducem la aceiași temperatura apoi o amestecam cu toată cantitatea de iaurt, după care adăugăm frișcă bătută și omogenizam compoziția.
Sirop: se pun la fiert apa cu zaharul se lasă să fiarbă 2-3 min după care se lasă să se răcească și se adaugă jumătate de linguriță de esență.
Blatul racit se taie in trei , se așează primul blat in forma de inel in care a fost copt, se insiropeaza, apoi se toarnă jumătate din crema, iarăși blat, sirop, crema și la final blat. Se dă tortul la frigider pentru minim 2 ore.
Pentru decor am folosit 4 linguri de crema care le-am dat deoparte înainte de a turna crema, dar voi vă puteți juca cu diferite glazuri, de ciocolată sau simplu cu frișcă bătută.
Spor la inspirație !
Țineți cont doar, pentru un gust desăvârșit cumpărați ingrediente de calitate.
Pentru un tort de 18 cm diametrul
3oua
3 linguri zahar
3 linguri de faina
Crema
400 Gr iaurt grecesc
200 ml smântână pentru frișcă 30%
100 /160 Gr zahar diferă cantitatea după gustul fiecăruia, eu acum pun mai puțin pentru că strumfita gusta și ea
1 plic gelatina
Sirop
100 Gr zahar
150 ml apa
Esența de vanilie
Mod de preparare
Pentru blat urmați indicațiile din link Blat simplu.
Crema
Se amesteca iaurtul, eu îl prefer pe cel grecesc de 10% cu zaharul, frișcă se bate, dar atenție sa nu o bateți prea mult sa o transformați în unt.
Gelatina se pune la hidratat cu 70 ml apa apoi se topește la bain marie.
Se adaugă câte o lingură de iaurt peste gelatina topita ,până aducem la aceiași temperatura apoi o amestecam cu toată cantitatea de iaurt, după care adăugăm frișcă bătută și omogenizam compoziția.
Sirop: se pun la fiert apa cu zaharul se lasă să fiarbă 2-3 min după care se lasă să se răcească și se adaugă jumătate de linguriță de esență.
Blatul racit se taie in trei , se așează primul blat in forma de inel in care a fost copt, se insiropeaza, apoi se toarnă jumătate din crema, iarăși blat, sirop, crema și la final blat. Se dă tortul la frigider pentru minim 2 ore.
Pentru decor am folosit 4 linguri de crema care le-am dat deoparte înainte de a turna crema, dar voi vă puteți juca cu diferite glazuri, de ciocolată sau simplu cu frișcă bătută.
Spor la inspirație !
Comentarii
Trimiteți un comentariu