Supa de pui cu orez


Că să iasă o supa clara și delicioasa de pui trebuie sa urmați câțiva pași simpli dar esențiali pentru o reușită sigura.
 Carnea de pui fie ia de țară sau din comerț se pune in apa cu sare o lingura zdravănă la 3 litri( cât sa acopere carnea,) se lasă timp de 2 ore .
Se fierbe la foc domol și se spumează când e cazul.

Se folosesc legume de sezon acestea dau savoare supei.

Pentru a aroma supa se folosesc ierburi aromate (salvie, busuioc) și desigur nelipsitul marar și pătrunjel. Mama la supa de orez folosește doar marar, așa am deprins ai eu.

Și nu în ultimul rând dragoste in ceea ce faceți.




Ingrediente
4portii

2,5litri apa
Pulpe de pui superioare și inferioare 4 bucăți 
1 morcov
1 pastarnac
1 felie de țelină
1 ceapa
O legătură mărar
50 Gr orez
Sare, piper

Mod de preparare

Carnea după ce a stat in apa cu sare se pune la fiert. Când da în clocot se spumează și se lasă să fiarbă la foc mic.

!Eu fac supa la oala sub presiune
, După ce spumez pun capacul și fierb timp de 20 min.



Intre timp cat fierbe carnea se curata legumele și se taie cuburi, ceapa se lasă întreaga.
 După ce a fiert carnea se adaugă legumele și se lasă să fiarbă 3 minute după care se adaugă orezul spălat bine in mai multe ape.

Spre final după ce sunt gata legumele și orezul se adaugă mărarul și se ia de pe foc.

Pofta buna!

Comentarii